Nätverksträffar för chefer på Sveriges operationsavdelningar

Nätverket för chefer inom Sveriges operationsavdelningar, CSO, bildades år 2010. Nätverket är exklusivt som chef eller ledare inom operationsverksamhet i Sverige oavsett professionsbakgrund. Syftet med nätverksträffarna är att du skall kunna diskutera aktuella frågor inom ledarskap, generellt och specifikt för operationsavdelningar. Det är RFop:s Chefråd som ansvarar för nätverket.

1 – 2 september 2022. Anmälan är stängd

Vid årets andra nätverksträff tänker vi ge mer utrymme för dialog och erfarenhetsutbyte och vi tänker att chefens arbetsmiljö ska vara i fokus. Det är en tuff arbetsmiljö för många av oss och att få dela med sig av goda exempel eller situationer där det ännu ej hittas någon lösning är viktigt. Våra inbjudna föreläsare ska fortsätta på samma ämne och redan dag 1 ska vi få lyssna på och samtal med Pamela Andersson Alselid, Träna för livet.

Pamela Andersson är journalist, föreläsare och författare samt krönikör på ToppHälsa där hon ansvarar för ToppHälsas resor. Pamela är ambassadör för sin födelseort Hudiksvall och för Cancerfonden och föreläser i Sverige och utomlands med sin livshistoria baserad på boken, Jag ska inte dö idag, i vilken hon berättar om att leva med cancer och allt som skett sedan hon fick besked att hon drabbats av en hjärntumör.

På fredag kommer Johan Dahl och ger oss sin bild av chefens fysiska och psykiska arbetsmiljö. Föreläsningen är av workshopskaraktär och ska ge oss, 3 x T – nycklar till hållbart ledarskap. Nya perspektiv på kommunikation – det här har du nog inte tänkt på tidigare

  • T nr 1: så enkelt och ändå så sällan använt – en liten skillnad som gör stor skillnad
  • T nr 2: svaret på en av vår tids största folksjukdomar?
  • T nr 3: forskningen pekar på sex konkreta effekter, jag tror du vill ha dem allihop

Han kommer även att gå in på:

  • Psykologisk trygghet
  • Growth mindset

Johan Dahl är inspirationsföreläsaren som levererar orangea, energifyllda föreläsningar om kommunikation och ledarskap samt hur vi kan leva rikare liv både på jobbet och privat.

När:
1 - 2 september 2022, lunch till lunch.

Var: 
Stockholm Waterfront Congress centre

Kostnad: 
5 450 kr ex moms, inklusive lunch x 2, kaffepaus x 2, middag och övernattning på Radisson Blu Waterfront Hotel.

Kom och nätverka under trevliga former, träffa chefskollegor från hela landet för dialog om aktuella frågeställningar och hämta inspiration av varandra!

Tidigare nätverksträffar

Under året 2019 genomförde vi tre nätverksträffar och en Chefkonferens med deltagare från hela landet. Nätverkens och konferensens teman har varit ”Bemanna och behålla”, ”Organisationens påverkan – grupp, individ och ledare” samt ”Utbildning och kompetens”. 

Under 2020 arrangerades det ett chefnätverk, ett lunch till lunch 12 - 13 mars, med tema Chefens arbetsmiljö, efter det tog Covid-19 över och allt annat har flyttas till 2021.

2021 var det Självledarskap, inställning och arbetsglädje med Susanne Canu, Ledarutvecklare, MT Ledarskap Stockholm samt en energigivande inspirationsföreläsning med Christina Stielli, författare, föreläsare och organisationsutvecklare, Stielli Kommunikation AB. 

 

Hanna Karlsson

Hanna Karlsson

Visby

Inbjudan Chefnätverk 1 -2 september 2022